Saturday, July 19, 2008

foto pertamafoto ini-salah satu foto kegemaran, mgkin antara yg terawal mengingatkan aku betapa perlunya bergambar.darjah 1 rose-cikgunya, cikgu wan nor hanidah.cikgu pertama yg kukenal, kerana aku satu2 nya yg tidak ke tadika.masih tergambar lg kekalutannya menyusun kami-yang akhirnya membawa aku duduk di sebelahnya.mgkin jg kerana terlalu kecil, maka layaklah aku di kerusi itu.yg lain tgginya hmpir 2 kali ganda.

darjah 1 yg manis sekali, kwn2 yang mulus & tulus.ramai yg sdh berkeluarga, mgkin jg sudah punya anak sebesar kami dlm foto ini.usia foto ini sdh menjangkau 20 thn, maka itu aku sdh lupa mn ltknya ia.nasib baik masih ada di simpanan 'softcopy'.

msh jg teringat, ada di kalangan kami yg berlari pulang saat jururawat kg dtg mahu melakukan suntikan, atau mahu memeriksa gigi, atau sekadar lalu di depan kelas kami. aku antara yg berani, plg ke depan klu beratur (mgkin jg terpaksa, kerana aku yg plg comel!), bkn kerana apa, kerana pasti kami ada habuan, coklat kecil berbentuk duit syiling @ coklat susu, plg tdk dibekalkan dgn ubat kutu..haha...siapa yg tdk berkutu ms itu?

2 comments:

mohd waqiyuddin abdullah said...

tringat skoloh mulo
slmt berblog kak yah
moga kekal lama lah ya
hihihi

faith said...

hehehe..insyaAllah.boring dok sj..